Redesigning the ideal learning environment.

When you enter the recently refurbished Hitchin campus of North Hertfordshire College you can hardly believe this was a existing structure. Scott Brownrigg have provided fantastic value for money with this clever renovation. SB describe the philosophy behind the hub area as ‘providing much sought after additional areas for learning and social interactions, while acting as a point of orientation, linking the existing buildings through the rationalisations of circulation routes’.

Another day of fun photographing at school concludes our 2014 run of education projects, looking forward to seeing what new design developments 2015 offers the sector!

Students exiting the North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Students exiting the North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Fronta elevation at night time of North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Fronta elevation at night time of North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Overview of the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Overview of the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Students meeting in the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Students meeting in the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Blue stairs in the central hub area, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Blue stairs in the central hub area, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Overview of the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Overview of the central hub area North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Students in one of the open plan classrooms, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Students in one of the open plan classrooms, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

A female student and lecturer in one of the open plan classrooms, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

A female student and lecturer in one of the open plan classrooms, North Hertforshire College designed by Scott Brownrigg, Hitchin, UK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: