Rebirth of the Library!

I remember the days of heading to my local library as a child, dusty book shelves full of dog eared books that were well out of date! You can rely on the Swedes to be one step ahead. The new extension to Göteborg’s central library is full of innovation. A vibrant interior design by Sweden’s Link Arkitektur division with Erséus Arkitekter holding responsibility for the architectural renovation. One of our favourite elements was the children’s amphitheatre, flashing multicoloured lights and surround sound thunder storms in the rain forest, awesome!

The previous building was a simple brick structure, this has been gutted and completely renovated with the addition of a sensitive glass, brick and steel frame. The library incorporates modern additions like the super sized flat screen games console zone, chill out areas for listening to music and surfing the net.

 

07_IMG_5631_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY

Central Stairwell

Overview towards Cafe

Overview towards Cafe

Travel section on the right and stairs leading up to the administration section

Travel section on the right and stairs leading up to the administration section

Cafe area

Cafe area

Children's amphitheater with LED lights

Children’s amphitheater with LED lights

Main reception and automated returns system

Main reception and automated returns system

Bucket seats from Offect and meeting rooms

Seating area and meeting rooms

 

The game zone

The game zone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: